Van de Griend werkt met een bijzondere constructie voor uw overkappingen. Dit maakt het mogelijk om het afdak op bijna elke denkbare plaats te bevestigen. Tegen een muur, op het dak of vrijstaand.

Hoe werkt het?

Dankzij massief verlijmd hout van de beste kwaliteit realiseren wij grote overspanningen zonder tussenstaanders. De kans op doorhangen is daarom minimaal vergeleken met massief hout uit één stuk.

Over het proces

Het verlijmen gebeurt in de fabriek met een speciaal procédé. De bijzondere lijmsoort is bestendig tegen alle weersinvloeden van ons kikkerland. Het glas van de overkapping is minimaal 8 mm dik veiligheidsglas: de kans op verwondingen bij glasschade is daarom heel klein. Daarnaast heeft glas veel voordelen ten opzichte van kunststof, dat moet uitharden en transparantie verliest naarmate de jaren verstrijken.

Garanties

Onze onbehandelde houtoverkappingen zijn van Duitse origine en staan dus voor degelijkheid. Iedereen kent de oude, onbehandeld houten schuurtjes langs de kant van de weg, een toonbeeld van kwaliteit. Daarom geven wij 5 jaar garantie op al het houtwerk van de overkapping plús 2 jaar garantie op glasbreuk (bij fabrieksfouten of plaatsingsfouten indien door ons geplaatst).

Onderhoud

Dankzij de bouwwijze en gebruikte materialen kunt u jarenlang genieten van uw overkapping met een minimum aan onderhoud. Want ondanks de vraagtekens die mensen soms stellen bij houtonderhoud, ziet u bijvoorbeeld onder uw dakpannen perfect hout, zelfs bij monumenten! Is er sprake van kapotte dakpannen, dan verandert de situatie. Dat geldt ook voor onze overkappingen: die zijn zo geconstrueerd, dat het hout een minimum aan vocht opneemt.

Alle houtdelen bestaan uit verlijmd hout, deze houtdelen zijn bijzonder hoog belastbaar en vormvast.

De basis voor onze houtlijmconstructie is Duits of Noors hout welke wordt verlijmd volgens de DIN 18334.

Als lijm wordt een melaminehars gebruikt welke tegen alle weersinvloeden van ons klimaat bestand is, de complete constructie wordt door ervaren timmerlieden vervaardigd.

De afmetingen van de delen hangen af van de grote van de overkapping, bij een overkapping van 5,45 x 3,32 Meter is dit:

  • Daksparren 6 x 14 centimeter
  • Drager gevelzijde 6 x 14 centimeter
  • Drager staanderzijde 12 x 24 centimeter
  • Staanders 14 x 14 centimeter

Alle overkappingen worden voor productie op de fabriek berekend en diktes worden aangepast aan de situatie ter plaatse.

Het glas wat wij verwerken in de overkappingen is veiligheidsglas (VSG) 10 millimeter dik, deze wordt d.m.v. aluminium profielen op de daksparren bevestigd met RvS (A2) schroeven.

De profielen worden afgedicht d.m.v. een E.P.D.M. Dichting welke staat voor een lange levensduur.

VSG staat voor Verbund Sicherheits Glass dit wil zeggen dat het is opgebouwd uit 2 lagen glas met een tussenliggende folielaag van minimaal 0,75 millimeter dik.

De 8 millimeter dik versie wordt door ons gebruikt voor een overspanning tussen de liggers van maximaal 80 centimeter, hierboven gaan wij naar VSG glas van 10 millimeter dik.

De fundering van de staanders bestaat uit een kant klaar betonfundament welke bij de montage alleen ingegraven dient te worden, als alternatief zijn er ook metalen voeten leverbaar die op een muurtje of een terras bevestigd kunnen worden.

alle verbindingen van de overkapping worden geschroefd en niet gespijkerd.

Indien u een dakgoot wenst? Leveren wij tegen meerprijs pasklare zinken of koperen dakgoten inclusief hemelwaterpijp mee, de hemelwaterpijp stopt 10 centimeter boven het maaiveld, het aansluiten op de riolering dient door u zelf uitgevoerd te worden.

Bovenstaande omschrijving is met zorg samengesteld, wij houden ons echter het recht voor om onze constructies te wijzigen en aan te passen, indien dit van toepassing is wordt deze pagina z.s.m. aangepast en klanten worden hiervan z.s.m. op de hoogte gebracht.