U hoeft eigenlijk alleen 1 per 5 jaar de staanders en buitenste liggers te behandelen, de andere houten delen zijn beschermd door het glas. Kijkt u maar eens onder uw dakpannen, daar ligt zelfs onbehandeld hout, dit gaat u toch ook niet schilderen. Door de dakpannen is het hout beschermd, bij onze overkappingen doet het glas dat.

Wij kunnen tegen een meerprijs uw overkapping de volgende behandelingen geven
Grondverf: Hier kunt u na plaatsing zelf de gewenste kleur op aanbrengen.
Schakelverf: Dit is een grondverf en eind lak in 1. Het heeft de glans van een eind lak en de
hechting van grondverf. Voordeel is dat alle nerven van het hout zichtbaar blijven
Olie of beits: Door olie of beits te gebruiken bescherm je het hout goed maar blijft de hout uitstraling bewaard. De olie of beits kan in vele kleuren geleverd worden.

Wij gebruiken alleen hoogwaardige verven en beitsen van gerenommeerde merken zoals Sigma en Cépé.

Nee, zolang het hout niet in de grond wordt geplaatst zal het niet gaan rotten. Wij monteren de overkapping op kant en klare betonnen funderingselementen waarin een gegalvaniseerde beugel is geplaatst, op deze beugels wordt de overkapping geplaatst. De staanders staan dus altijd een beetje boven de grond.

Onze overkappingen zijn zo robuust en dat u gewoon over de overkapping kunt lopen om het glas schoon te maken, wij adviseren alleen wel om uw gewicht niet midden op het glas te zetten. lijkt u dit toch een beetje eng of is het klimmen op een dak te moeilijk dan kunt u het glas schoonmaken met een was borstel met telescopische arm waar een tuinslang op bevestigd kan worden.
Over het algemeen moet u 2 a 3 keer per jaar het glas reinigen voor een mooie helder resultaat

Wij leveren een kant en klaar betonblok met een gegalvaniseerde beugel waar de staanders op geplaatst worden. Dit betonblok kan gewon ingegraven worden. Op deze manier hoeft er geen beton gemaakt te worden op uw locatie, dat scheelt veel tijd en viezigheid.

Bijna alle terrasoverkappingen monteren wij in 1 dag. Voor een zelfbouw pakket dient u 2 tot 3 dagen uit te trekken, sorry ,ieder zijn vak.

Onze overkappingen laten zich redelijk eenvoudig zelf monteren. Met 2 redelijk handige mensen en wat gereedschap kunt u in 2 dagen zelf uw terrasoverkapping monteren.

Het glas wat wij gebruiken is 20 kilo per m2, dat komt bij een gemiddelde overkapping op 50 kilo per glasplaat.

Bijna alle bevestigingen zijn zicht loos.

Wij gebruiken voor onze terrasoverkappingen Gl24C gelamineerd naald hout met komo-skh certificaat. Dit betekend dat het hout is opgebouwd uit verschillende lagen welke met een melanine hars onder hoge druk verlijmd is. Grote voordelen van dit hout zijn dat het sterker is dan gewoon hout uit 1 stuk en dat het hout niet krom trekt of tordeert, hierdoor loopt u geen kans dat het glas op de constructie gaat breken.

Wij gebruiken voor onze overkappingen 4-4-2 veiligheidsglas, dat wil zeggen twee glasplaten van 4 mm met 2 lagen folie daartussen. Door deze lagen folie kan het glas nooit in scherven uiteen vallen bij breuk. U kunt het gerust vergelijken met de vooruit van uw auto.

Ja, in de warmste zomerdagen kan het natuurlijk heel warm worden onder uw overkapping, maar zeg nu zelf, tijdens die dagen is het in de zon sowieso al warm.
Maar al die andere dagen dat het niet zo warm is, zijn uw buren binnen en zit u nog behaaglijk onder uw overkapping.

Luxere uitstraling, duurzamer, helderder, makkelijker schoon te maken, verweerd niet, tijdens regen stil. Nadelen glas: Iets duurder, zwaarder waardoor een sterkere constructie nodig is.

Voordelen kunststof: Iets goedkoper, lichter. Nadelen kunststof: uitstraling, maximaal 80% transparant, verweerd tijdens de jaren, moeilijk schoon te maken, tijdens regen veel geluid, vliegen etc kruipen in de holle wanden, condens in de holle wanden.

Dit is heel persoonlijk en smaak gebonden. Voor het onderhoud hoeft u het niet te laten, kijkt u maar naar het antwoord op vraag 3. Maar u woont zelf eigenlijk al in uw antwoord, van welk materiaal is het dak van uw huis gemaakt? Juist, hout.

In heel veel situaties is het niet nodig om een bouwvergunning, of zoals het nu heet, een omgevingsvergunning aan te vragen. Om er zeker van te zijn kunt u een check doen op www.omgevingsloket.nl

Geen enkel probleem, wij kunnen de overkapping boven uw zonnescherm
monteren. Hierdoor kunt u uw zonnescherm gewoon blijven gebruiken. In veel gevallen
kunnen wij zelfs de helling van uw zonnescherm aanpassen aan de terrasoverkapping zodat
ze mooi samen gaan. Wij hebben dit al bij vele klanten naar tevredenheid gedaan